U bent hier

Werknemers met een burn-out. Wat te doen?

Het aantal mensen in het onderwijs met een burn-out neemt behoorlijk toe. Steeds meer werknemers stellen hun werkgever hiervoor aansprakelijk, en met succes... Wat kunt u als schoolbestuur eraan doen om dit te voorkomen?

Een werkgever heeft de zorgplicht voor de veilige werkomgeving van de werknemer. Hij moet maatregelen nemen om te voorkomen dat de werknemer in de uitoefening van zijn functie schade lijdt. Als hij tekort schiet in de zorgplicht, is hij aansprakelijk voor de gevolgen.

Dat werkgevers zaken niet op hun beloop kunnen laten gaan, blijkt wel uit de rechtspraak van de afgelopen jaren waarbij veel werkgevers aansprakelijk zijn gesteld voor schade door een burn-out. En het lijkt erop dat de werkgever steeds waakzamer moet zijn. In 2009 was nog het uitgangspunt dat de werkgever ervan op de hoogte moest zijn dat de werknemer te veel hooi op zijn vork nam, voordat hij aansprakelijk gesteld kon worden. Het was aan de werknemer om aan te geven dat de werkdruk veel te hoog was.

Schoolbesturen
Naast het feit dat een werkgever zich aan deze zorgplicht dient te houden is het bijna vanzelfsprekend dat schoolbesturen er ook veel waarde aan hechten om fitte en gezonde medewerkers te hebben. Een belangrijk onderdeel daarvan is, naast de werkinrichting en omgeving, ook de mogelijkheid van preventieve controles, en - in het geval dat men toch uitvalt - een spoedige en gezonde terugkeer in het arbeidsproces.

De Besturenraad wil schoolbesturen hiermee helpen en biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid om aan één van de twee onderwijsziektecollectieven mee te doen. Wij zullen de komende tijd regelmatig een actueel ziektekosten/onderwijsthema aan de orde stellen.

Collectieve zorgverzekeringen Besturenraad

 

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs