U bent hier

Wereldwijd netwerk van christelijke scholen: ‘Hoop voor de toekomst, dat willen we de kinderen meegeven’

Ruim 25 christelijke scholen in Nederland planten op 31 oktober een appelboom van Verus. Zij hebben zich aangemeld voor Schools500reformation: een wereldwijd netwerk van christelijke scholen rond de viering van 500 jaar Reformatie in 2017. “Hoop, vertrouwen. Dat willen we de kinderen meegeven. We weten dat God met ons meegaat”

PCB De Rank in Schoonhoven is één van de scholen die op Hervormingsdag een appelboom plant. Haar school is een afspiegeling van de wijk, vertelt directeur Cootje Heeringa. “Een kleurrijke wijk, dus er zitten kinderen van allerlei richtingen op onze school. En juist als protestants-christelijke basisschool willen we hen hoop voor de toekomst meegeven. Dat is het verhaal van Luther: ‘Als ik wist dat morgen de wereld ten onder ging, zou ik vandaag een appelboompje planten!’ Niet stil zitten wachten, maar in actie komen, met hoop en vertrouwen: we weten dat God met ons meegaat.”

Een appel mee

De 31ste krijgen alle 325 kinderen en leerkrachten een appel mee met een strook papier erop geprikt. “Daarop willen we punten zetten, geen 95 hoor, met informatie over Hervormingsdag, de uitspraak over de appelboom van Maarten Luther en waarom de appelboom op het plein is gekomen. De kinderen krijgen dat mee naar huis.” Natuurlijk is er in de klassen aandacht voor Hervormingsdag. En er wordt dus een boom geplant, een verwijzing naar Luthers uitspraak.

Wereldwijd verbonden

289 scholen meldden zich intussen aan bij schools 500 reformation. “Dat we wereldwijd verbonden zijn spreekt mijzelf als directeur ook heel erg aan”, vertelt Heeringa. “Het christelijk onderwijs is niet plaatselijk of aan een kerk verbonden, maar wereldwijd. Dat vind ik prachtig.”

Doe mee

Verus participeert in het project Schools500reformation. Zet uw school op de kaart via www.schools500reformation.net en laat het ons weten!

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs