U bent hier

Week van het Katholiek Onderwijs - 11 t/m 15 december 2017

Het wordt al een traditie: dit jaar organiseert de Nederlandse Katholieke Schoolraad voor de vierde maal de Week van het Katholiek Onderwijs, van 11 tot en met 15 december. Een week waarin gevierd wordt dat het Katholiek Onderwijs bestaat en dat zoveel mensen zich met hart en ziel hiervoor inzetten.

De Week van het Katholiek Onderwijs 2017 valt midden in de Advent, de periode dat in de Katholieke Kerk wordt toegeleefd naar de geboorte van Jezus Christus. Voor scholen kan dit een rijke tijd zijn. Het schept een band om samen bewust uit te kijken naar één van de belangrijkste feesten van het jaar. Dat maakt verschil: Kerstmis zal voor de leerlingen meer betekenis krijgen.

Als blijk van erkenning voor de grote inzet bieden de Nederlandse Katholieke Schoolraad en het College van Bisschoppelijk Gedelegeerden de katholieke scholen een adventscadeau aan, ter gelegenheid van de Week van het Katholiek Onderwijs. Het is een poster op A1-formaat van een schilderij van de Limburgse kunstenaar Patrick Creygthon: ‘Kerstnacht: aankondiging aan de herders’. Deze poster is inmiddels aan alle katholieke scholen van het primair en middelbaar onderwijs toegestuurd. De prachtige afbeelding kan een impuls aan de adventsperiode geven, op een centrale plaats in de school.

Op de website van de Nederlandse Katholieke Schoolraad, www.nksr.nl, staat een download van de poster voor het digibord met suggesties hoe de poster in de les kan worden gebruikt.

Dat is nog niet alles: de Stichting BVA (Bisschoppelijke Vastenactie Nederland) biedt ter gelegenheid van de Week van het Katholiek Onderwijs lesmateriaal  voor het primair onderwijs aan, waarin de kerststal centraal staat. Voor elke week van de advent is er een verhaal (steeds vanuit een ander perspectief) met verschillende werkvormen, een gebed en een lied. Ook dit prachtige materiaal staat op de website van de NKSR: www.nksr.nl

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs