U bent hier

Week van de Hoop volop in ontwikkeling

Heb je het HOOP lied al gehoord? Op 30 oktober werd het bij alle po-scholen in Nederland geïntroduceerd, als officiële start van de campagne voor de Week van de Hoop, die van 19 tot 25 maart plaatsvindt. We vragen jullie nieuwe coupletten te schrijven en werken intussen hard aan de lesmaterialen.

Met het HOOP lied dagen we po-scholen uit om met hun leerlingen één of enkele nieuwe coupletten te bedenken. Hiermee maken ze kans om, onder professionele begeleiding, het definitieve HOOP lied op te nemen in een studio.

Lenne & Lucas en TEAM HOOP

Ondertussen werken we hard de lesmaterialen voor zowel primair als voortgezet onderwijs. Lenne & Lucas maken weer hun opwachting in groep 1 t/m 3 en hebben het over ‘samen delen’. In de groepen 4 t/m 8 staat TEAM HOOP klaar voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Hierbij beleven zij allerlei bijzondere avonturen. 

Vo werkt samen met artiesten

Bij het vo staat het ‘delen van hoop’ centraal. Met het lesmateriaal zien leerlingen hoe enkele bekende artiesten met hun muziek en kunst invulling aan geven aan dit thema. Vervolgens gaan zij hier zelf mee aan de slag! Een jury beoordeelt de inzendingen. De winnaars mogen samen met deze artiesten hun ideeën bij het ‘delen van hoop’ uitwerken tot een lied of kunstobject. 

Doe mee!

Jouw leerlingen kunnen dus deelnemen aan hele mooie projecten, die bijdrage aan een positieve beweging die we samen maken. Dit mag u natuurlijk niet missen! Dus kijk voor meer informatie en het aanmelden van uw school op: www.ikhebhoop.nl

 U doet toch ook mee met uw school!

 

PO | VO | MBO | HBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs