U bent hier

We hebben een spannend jaar voor de boeg - Steun de Week van de Hoop

Wat gaat 2017 ons brengen? We zien steeds sterker verdeelde samenleving. Maar ook scholen waarop dagelijks dingen gebeuren die hoop geven. Daarom organiseert Verus dit jaar van 20 t/m 26 maart de Week van de Hoop. Ruim 700 klassen meldden zich al aan. Doe mee!

De spanningen in de samenleving zullen dit jaar eerder toenemen dan afnemen. De angst voor terrorisme is groter dan ooit. En in maart zijn de Tweede Kamer verkiezingen, dus alle problemen zullen de komende maanden daar iedereen nog eens uitvergroot worden. 

2017 wordt een spannend jaar, maar wij putten hoop uit de kinderen op onze scholen. We hebben vertrouwen dat zij het straks beter kunnen doen dan wij. En we zien het als onze plicht om de hoop op de betere samenleving in onze kinderen aan te wakkeren. 

Week van de Hoop

Op onze scholen gebeuren dagelijks mooie dingen die hoop geven. Maar ze zijn zelden zichtbaar. In het nieuws komt altijd het negatieve weer bovendrijven. Daarom organiseert Verus dit jaar van 20 t/m 26 maart de Week van de Hoop. Een week die bedoeld is om iets ongekend positiefs te zetten tegenover alle negatieve dingen die er gebeuren in onze maatschappij. In deze week en in de aanloop ernaar toe, kunnen klassen aan de hand van speciaal ontwikkelde lessen aan de slag gaan met het thema hoop.

Laat je zien

Verus hoopt dat je dit initiatief omarmt en meedoet met de Week van de Hoop. Zodat we namens het christelijk en katholiek onderwijs in Nederland kunnen laten zien dat we hoopvol naar de toekomst mogen kijken. Daarvoor willen we met zoveel mogelijk scholen een positieve beweging op gang brengen in de klas, de school en daarmee in de samenleving. Ruim 500 klassen meldden zich intussen aan.

Op de site www.ikhebhoop.nl hebben zich inmiddels meer dan 500 schoolklassen gemeld. We hebben voor alle niveaus leuk lessen gemaakt die gemakkelijk zijn te downloaden via een app of een website. De lessen hebben nauwelijks voorbereidingstijd nodig en zijn zeer inspirerend. 

We wensen je een voorspoedig en hoopvol 2017 toe.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs