U bent hier

Waarom Karin Hoekstra een aanbesteding deed met hulp op afroep

Na een opleiding Inkoop en Aanbesteden was het tijd voor het echte werk: Karin Hoekstra moest een Europese aanbesteding ICT starten voor stichting De Vier Windstreken. “Maar theoretische kennis is iets anders dan de praktijk. Ik wilde graag iemand die met me meekeek.” Ze belde Verus Ledenvoordeel.

Hoekstra is leerkracht geweest en meerschoolsdirecteur. Maar nu volgde ze de post-hbo opleiding Inkoop en Aanbesteden om aan de slag te gaan als beleidsmedewerker facilitair en inkoop bij De Vier Windstreken. Toen haar eerste aanbestedingsklus voor de deur stond, ICT, wilde ze graag feedback tijdens het proces. “Ik zocht een sparringpartner.”

Zelf aan de slag

De toon van de Verusadviseurs sprak haar gelijk aan, vertelt Hoekstra, en gaf de doorslag om voor begeleiding door Pascal van Onna en Joost Rog te kiezen. “Eerst heb ik met hen besproken wat er allemaal moest gebeuren, daarna ben ik zelf aan de slag gegaan met een werkgroep binnen onze stichting.” 

Bij elke volgende stap was er weer overleg en lazen Van Onna en Rog met haar mee. “Maar ik wilde af en toe ook even ‘zwemmen’: dat is toch de beste leerschool.” Er was er altijd wel één bereikbaar, ze wisten waar de ander mee bezig was en vulden elkaar goed aan, merkte Hoekstra. 

Bovengemiddelde aanbesteding

Maar het gaat uiteindelijk natuurlijk ook om het resultaat. En daarover is de inkoper ook zeer tevreden. “Ook de leveranciers, aan wie ik feedback heb gevraagd over het proces, gaven aan het een bovengemiddelde aanbesteding te vinden. Vanwege de kennis van zaken, samenwerking, termijnen die gesteld werden en heldere stukken. Ik ben blij met het resultaat.”

Met recht een samenwerking

Ook de adviseurs waren enthousiast over deze ongebruikelijke dienstverlening. “Wij zien inkoop als waardevolle ondersteuning voor het kunnen geven van goed onderwijs”, vertelt Van Onna. “Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om Karin in deze belangrijke ICT-aanbesteding te ondersteunen. En petje af voor haar inzet en resultaat.” 

Het mes snijdt aan twee kanten, vult Rog aan: hij en Van Onna leerden ook van Karin. “Haar ervaring binnen het onderwijs is enorm. Met recht een samenwerking die mag voortduren.” 

Hoekstra start nu een aanbesteding leermiddelen. Met Van Onna en Rog die op afroep samenwerken. 

Meer weten?

Neem contact op met Pascal van Onna of Joost Rog


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs