U bent hier

Vragen op energiegebied? Energie Voor Scholen beantwoordt ze!

Wordt u ook regelmatig gebeld met de vraag of u wilt besparen op uw energieverbruik?
Natuurlijk wilt u dat, want dan blijft er meer geld over voor onderwijs. Maar waar kunt u het beste beginnen? Welke aanbieder is de juiste? En wat gaat dat dan kosten? Met al uw vragen op energiegebied kunt u terecht bij ons collectief Energie Voor Scholen.

Concrete vragen

Hebt u vragen over zonnepanelen, verlichting, isolatie, ketelonderhoud, vergroenen of besparen? En bent u op zoek naar onafhankelijk advies? Daarvoor is ons collectief Energie Voor Scholen www.energievoorscholen.nl

Veel leveranciers willen dat u hun producten en/of diensten aanschaft. Energie Voor Scholen verkoopt niets, maar heeft technisch adviseurs die u onafhankelijk advies geven. Dit kan tijdens de Energie-APK, waarover u alles leest in Energieflits 22. De kosten voor de Energie-APK hebt u binnen een jaar terugverdiend als u aan de slag gaat met de adviezen. Veel schoolbesturen maakten er al gebruik van. 

Ook op het gebied van wet- en regelgeving kunt u bij Energie Voor Scholen terecht. Voorbeelden hiervan zijn de EED en het Energielabel voor uw schoolgebouw. Moet dit allemaal wel, en zo ja, hoe regelt u dit zo efficiënt mogelijk?

Eerst inzicht, dan besparen

Energie Voor Scholen streeft ernaar om in 2020 het energieverbruik van scholen met 20% te verminderen ten opzichte van 2000. Voor u is inzicht in uw verbruik én kosten hierbij cruciaal. Deelnemers aan Energie Voor Scholen met grootverbruikaansluitingen op basis van telemetrie hebben tot en met 2020 kosteloos inzicht in de energiekosten en -verbruiken met Energy Panel. Kleinverbruikaansluitingen hebben tegen een vergoeding voor meetkosten ook toegang tot Energy Panel. 

Uw energiemanager

Verus verzorgt samen met Hellemans Consultancy de inkoop van aardgas en elektriciteit. Energie Voor Scholen is met meer dan 900 deelnemende schoolbesturen en in totaal ruim 6.200 schoollocaties het grootste inkoopcollectief in onderwijsland.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de Energie-APK of in andere diensten? Neem dan contact op met Karin Michgels via 030-2255010 of 06 23 69 02 88. Mailen kan natuurlijk ook: michgels@hellemansconsultancy.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs