U bent hier

Vitaal Verder in het onderwijs

Nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs vragen veel van medewerkers. Zeker de oudere generatie groepsleerkrachten kan het soms nauwelijks meer bijbenen. Het kan pittig zijn om gemotiveerd en gepassioneerd te blijven werken. Het pensioen is nog niet in zicht en veranderen van baan lijkt niet mogelijk, of is gewoon te onzeker om er serieus werk van te maken. Doorgaan is dan de enige optie met het risico vast te lopen. 

Soms voelt iemand zich dan veroordeeld tot zijn of haar baan. Het meedoen aan een loopbaantraject kan het gevoel geven dat men al met één been buiten de school staat, terwijl dat niet de bedoeling is. Voor deze groep oudere werknemers heeft Van Dam Loopbaanbegeleiding daarom het traject Vitaal Verder ontwikkeld. Een traject speciaal voor medewerkers die al langer werkzaam zijn en die met hernieuwde energie verder willen in hun huidige baan. 

In het Vitaal Verder traject wordt de medewerker geholpen om zicht te krijgen op zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. De begeleiders dragen handvaten aan om een functie in te richten op een manier die zoveel mogelijk past bij de leerkracht, waardoor hij of zij zich weer gemotiveerd kan verbinden aan de baan en school.

 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs