U bent hier

Verusleden werken mee aan vertaling boek ‘Geloven in lesgeven, didactiek als christelijke praktijk’

Enkele Verusleden, waaronder Greijdanus in Zwolle, de Christelijke Hogeschool Ede en Driestar Educatief, hebben meegewerkt aan de vertaling van het boek ‘Geloven in lesgeven, didactiek als christelijke praktijk’. Dit boek van hoogleraar David Smith wil leraren op een andere manier naar hun didactische praktijk laten kijken, zodat de christelijke identiteit nog sterker in het onderwijs wordt doorgetrokken.

De inhoud van het boek wordt als volgt beschreven:

‘Didactiek wordt vaak gezien als neutraal terrein, onafhankelijk van vakinhoud of levensbeschouwing. In dit boek toont David Smith juist aan dat dit niet klopt. Elke didactiek is namelijk een huis met een levensbeschouwelijk grondplan. Met het grote gebod van de liefde als uitgangspunt, komt Smith met een voorstel voor een didactische praktijk vanuit het christelijke geloof. Voor het christelijk onderwijs, maar óók voor onderwijs in andere contexten.

Vertaling

Het gaat niet alleen om ‘onderscheidend zijn’ qua inhoud, maar om integriteit in de manier waarop onderwijs wordt ontworpen en ruimte wordt geschept voor leerervaringen. Smith biedt hiervoor een grondige wetenschappelijke verantwoording.’

Het boek is de Nederlandse vertaling van On Christian Teaching (2018). De vertaling is mede mogelijk gemaakt op initiatief van het Greijdanus en Driestar.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs