U bent hier

Verus ondertekent manifest Coalitie-Y

Steeds meer jongeren hebben te maken met stress en burnout door een te hoge prestatiedruk. Er ligt in het onderwijs te veel nadruk op toetsen, cijfers, protocollen en economisch nut, terwijl jongeren worstelen met wie ze zijn, wat ze precies willen en kunnen en hoe je omgaat met mensen die anders zijn en denken. Daarom ondertekent Verus het manifest van Coalitie-Y, die jongerenorganisaties LSVb, ISO, CNV Jongeren, NJR, JOB en PerspectieF zijn gestart in samenwerking met de ChristenUnie.

Te vaak draait het onderwijs om protocollen en systemen. Beleidsmakers en politici noemen onderwijs smeerolie voor de economie. Onderwijs staat dan ten dienste van de arbeidsmarkt, terwijl jongeren juist de ruimte moeten krijgen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Verus startte daarom eerder een onderwijsdiscussie over de bedoeling van onderwijs.

In het rondetafelgesprek over de vrijheid van onderwijs benadrukte Berend Kamphuis onlangs nog dat hij zeer onder de indruk is van de jonge mensen van nu. Zij verdienen het om serieus genomen te worden.
 

VO | MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs