U bent hier

Verus doet scholen appelbomen cadeau op 499e Hervormingdag

Vijf scholen plantten maandag een appelboom. Daarmee stonden zij stil bij Hervormingsdag. Verus geeft de appelbomen cadeau in het kader van de viering van 500 jaar reformatie, volgend jaar. “We zaaien en planten, in het vertrouwen dat dat vrucht draagt, ook al weten we niet hoe en wanneer.”

Christelijke basisschool Het Fundament in Nieuwland plantte haar boom samen met Verus-voorzitter Wim Kuiper.

Heel actuele boodschap

“Luther wilde duidelijk maken waar het in het christelijk geloof om gaat: het vertrouwen dat je in Gods ogen goed bent, ook al doe je niet alles goed”, schrijft de school hierover op haar site. “Het gaat niet om prestaties maar om vertrouwen. Dat is in onze prestatiemaatschappij eigenlijk een heel actuele boodschap.”

“Wij staan in de traditie van Luther. We proberen onze leerlingen dag in dag uit iets van dat vertrouwen mee te geven. We zaaien en planten, in het vertrouwen dat dat vrucht draagt, ook al weten we niet hoe en wanneer. Daarom planten we een appelboom.”

Wil je ook een appelboom cadeau krijgen?

Verus biedt Nederlandse scholen die zich op www.schools500reformation.net aanmelden, een appelboom aan om rond 31 oktober (Hervormingsdag) bij het schoolgebouw te planten. Dit symbolische gebaar verwijst naar de bekende uitspraak die aan Luther wordt toegeschreven: "Als ik wist dat morgen de wereld ten onder ging, zou ik vandaag een appelboompje planten!"

Schools500reformation is een wereldwijd netwerk van christelijke scholen rond de viering van 500 jaar Reformatie in 2017. Volgend jaar is je laatste kans op het krijgen van een appelboom. Dus meld je meteen aan en stuur een mailtje naar Anneke Uyterlinde, auyterlinde@verus.nl.

Naast Het Fundament in Nieuwland plantten de volgende scholen dit jaar een boom:

  • De Rehobothschool in Katwijk aan Zee
  • De Fontein in Dordrecht
  • CBS De Nessevliet in Oud Verlaat
  • CBS Mozaïek in Rotterdam

Lesmateriaal 

Op www.reformatiejaar2017.nl komt begin 2017 gratis lesmateriaal over de Reformatie beschikbaar voor primair- en voortgezet onderwijs.

Vier het mee in Wittenberg

Je kunt het ook grootser aanpakken en 500 jaar reformatie meevieren in Wittenberg! Meld je aan bij schools500reformation en ga bijvoorbeeld naar het internationale schoolkamp van 22 tot 27 juni (met meer dan 300 studenten van alle continenten), bezoek de wereldwijde schools500reformation Day op 23 juni of lever als school wat aan voor de World Reformation Exhibition 

 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs