U bent hier

VERUS 2015 Leraren toerusten, zo doe je dat (niet)!

De Onderwijsraad brengt binnen twee weken een advies uit over het wetsvoorstel Lerarenregister. Staatssecretaris Dekker heeft de raad daarom gevraagd. Debatteer op 21 mei met ons mee over de professionalisering van de leraar op VERUS 2015.

 

Per 1 januari 2017 wordt het lerarenregister verplicht. Verus organiseerde een rondetafelgesprek over professionele ruimte voor leraren, waarvan u een verslag kunt lezen in het maartnummer van Verus magazine (pagina 18). Ook het Lerarenregister kwam ter sprake. Voorlopig is het veld sterk verdeeld over nut en noodzaak van zo’n verplicht register.

De beste manier

Tijdens VERUS 2015, hét event voor het christelijk onderwijs op 21 mei, gaan we onder leiding van Frank du Mosch op zoek naar de beste manier om de professionaliteit van de leraar te waarborgen. Hiervoor gaan onder andere Joany Krijt (voorzitter CNV Onderwijs en vicevoorzitter Onderwijscoöperatie) en Albert Weishaupt (algemeen directeur Roelof van Echten College in Hoogeveen en lector Professionele Onderwijsorganisaties bij Stenden Hogeschool) met elkaar en u in debat.

Kom ook

Bekijk hier het bomvolle programma  van VERUS 2015 en meld u aan. We vinden het leuk als u een collega meeneemt. Tot 21 mei!

 
PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs