U bent hier

Verandering in dienstverlening NKSR en Verus

Schoolbesturen die katholiek onderwijs aanbieden hebben voor sommige besluiten de goedkeuring van de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) nodig. De juridische dienstverlening die daarmee gepaard gaat, wordt voortaan door MAÄT Juridische Diensten verzorgt. Voor andere juridische ondersteuning kunnen leden van Verus zich tot advocaten en juristen van Verus blijven wenden. 

Voor goedkeuring NKSR voortaan naar MAÄT

Schoolbesturen die katholiek onderwijs in stand houden hebben voor bepaalde besluiten, zoals statutenwijziging, oprichten stichting, samenvoeging of opheffing, vooraf goedkeuring nodig van de NKSR. 
Het gaat om besturen die katholiek onderwijs aanbieden in:
  • katholieke scholen;
  • interconfessionele (rk/pc) scholen; 
  • scholen op grond van samenwerking tussen rk/pc/ab–onderwijs of 
  • samenwerkingsscholen waarin katholiek, ander bijzonder onderwijs en openbaar onderwijs in één school wordt aangeboden
 
Tot op heden verliep de correspondentie met de NKSR hierover via Verus. Maar voor het verkrijgen van de goedkeuring van de NKSR dienen schoolbesturen zich met ingang van heden, uitsluitend per e-mail, te wenden tot MAÄT Juridische Diensten, mr. Marieke L.F. Wijnbeld, T 06 34 71 21 91, M marieke@maatjd.nl.
 

Voor opstellen en wijzigen statuten naar Verus

Leden van Verus kunnen zich voor het opstellen en wijzigen van statuten blijven wenden tot Verus juridisch. 
Voor meer informatie Verus juridisch neemt u contact op met: 
 

Gewijzigde relatie

De relatie tussen Verus en de Nederlandse Katholieke Schoolraad is aangepast met een nieuwe overeenkomst tussen Verus en de NKSR, waarin de samenwerkingsrelatie, contributieafspraken en vertegenwoordiging bij internationale katholieke onderwijsorganisaties staan omschreven. Beide organisaties werken in harmonie samen, maar de dienstverlening tussen Verus en de NKSR is ontvlochten omdat de doelstellingen verschillen. 
 
PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs