U bent hier

Uitvoerig onderzoek naar tekort bbl-plekken. En andere aangenomen moties

Afgelopen dinsdag werd er in de Tweede Kamer weer flink gestemd over onderwijs gerelateerde moties. Een groot aantal moties was een gevolg van het overleg dat de Onderwijscommissie eind mei had met de bewindspersonen over de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs, waaronder passend onderwijs in het mbo. 

De meeste van deze moties werden verworpen. Hoewel alle ontraden door minister Bussemaker werden de volgende moties wel aangenomen:
  • een motie van GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en DENK die de regering verzoekt in het onderzoek naar het nut en de wenselijkheid van de onderwijsovereenkomst (in het mbo) aanbevelingen te laten opnemen voor het versterken van de rechtspositie van mbo-studenten
  • een motie van SP en PvdA voor meer ondersteuning en een individueel examenprogramma voor zwangere studenten
  • een motie van VVD, GroenLinks en D66 met het verzoek aan de regering om een ministeriële regeling op te stellen met duidelijke richtlijnen voor de studiebijsluiter in het mbo
  • een motie van de VVD, D66 en CDA voor een uitvoerig onderzoek naar de redenen voor het tekort aan bbl-plekken.
 
De motie van de SGP over het mogelijk vervallen van de schriftelijke onderwijsovereenkomst in het mbo en het in plaats daarvan hanteren van een wettelijk model werd door minister Bussemaker overgenomen, omdat zij dit aspect al meeneemt in het genoemde onderzoek naar de onderwijsovereenkomst.


MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs