U bent hier

Uitval van medewerkers: liever voorkomen dan genezen

Als een medewerker eenmaal is uitgevallen, dán investeer je natuurlijk in re-integratie. Maar doe je  ook aan preventieve loopbaanontwikkeling? Daar valt volgens Van Dam Loopbaanbegeleiding nog veel winst te behalen. 

Het onderwijs is continu in beweging en dat stelt hoge eisen aan medewerkers. Het is belangrijk zij voldoende mogelijkheden hebben om zich te blijven ontwikkelen. 

Voorkomen is beter dan genezen

Investeren in zogeheten curatieve mobiliteit (re-integratie en outplacement), dát gebeurt wel. maar om te voorkomen dat medewerkers vastlopen is het belangrijk dat ze regelmatig stilstaan bij de eigen inzetbaarheid voor nu én voor de langere termijn. 

De Vitaliteitscheck brengt ’t in beeld

Om duurzame inzetbaarheid te stimuleren heeft Van Dam Loopbaanbegeleiding Vitaliteitschecks voor onderwijsmedewerkers. In de check brengt de loopbaanbegeleider met de medewerker de kwaliteit van het werk in kaart (geeft het werk energie?), maar ook de hoeveelheid werk en de combinatie met privé-activiteiten. 

Daarnaast wordt de persoonlijkheid van de medewerker in beeld gebracht; hoe zit het met perfectionisme, loyaliteit en plichtsbesef? Tenslotte weegt de werkorganisatie van de medewerker mee; heeft de medewerker voldoende overzicht? 

Inzichten waarmee je verder kunt

In een Vitaliteitscheck zetten ze samen op een rij wat goed gaat, waar de medewerker knelpunten ervaart (in zichzelf en/of bij de school) en waar verbetering mogelijk is. Het resultaat: inzichten en handvatten die de medewerker direct verder helpen. 

Korting voor Verus-leden

Verus-leden ontvangen 10% korting op het tarief voor de Vitaliteitscheck

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs