U bent hier

Uitspraak ondersteunt eigen personeelsbeleid bijzonder onderwijs

Een docente die zich na 19 jaar dienst niet meer kan vinden in de gereformeerde grondslag van de school waarop zij werkt, mag ontslagen worden. Dat oordeelde het College voor de Rechten van de Mens vrijdag. Verus ziet het recht dat scholen hebben om een eigen, consequent personeelsbeleid te voeren dat past bij hun identiteit hiermee bevestigd.

Grondslag van de school

De zaak ging om een docente handvaardigheid, sinds 19 jaar werkzaam op het Greijdanus College. Ze maakt een geloofsverandering door waardoor zij zich niet meer kan vinden in de gereformeerde grondslag van de school en heeft haar lidmaatschap van een gereformeerde kerk opgezegd. Haar werkgever ontslaat haar hierom. De docente stapt naar het College voor de Rechten van de Mens. 

Consistent en consequent

Het College bepaalt dat het Greijdanus in zijn recht staat. Scholen in het bijzonder onderwijs mogen eisen aan de godsdienst of levensbeschouwing van het personeel stellen. Voorwaarde is dat die eisen nodig zijn om de grondslag van de school in de praktijk te brengen. Én scholen moeten hun grondslag wel consistent en consequent handhaven. 

In deze zaak stond vast dat de vrouw de gereformeerde grondslag niet meer kon onderschrijven en ook niet meer aan de kerklidmaatschapseis van de school voldeed. Die eisen vond het college niet onbegrijpelijk of onredelijk en ze stelde de school in het gelijk.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs