U bent hier

Terugblik ALV Verus

Op vrijdag 24 juni jl. heeft de algemene ledenvergadering van Verus plaatsgevonden. De ALV begon met een inleiding van Karin van Oort, voorzitter college van bestuur van Stichting Carmelcollege. Karin is ook voorzitter van de ontwikkelgroep – een groep bestaand uit verschillende Verus-leden die zich bezig houdt met leidende principes voor bestuurders in het katholieke en christelijke onderwijs.

Zij zou hierover graag met andere Verus-leden de dialoog aangaan om een breed gedragen beeld te krijgen over deze principes. Het gaat daarbij over vragen als: waardoor laten we ons als bestuurders leiden, wat zijn onze drijfveren, waarop willen we aangesproken worden, waarop willen we herkend worden? Zij nodigde hiertoe alle leden uit. Een aantal leden heeft zich ter vergadering hiervoor al aangemeld. Leden die niet bij de ALV aanwezig waren, kunnen zich hiervoor alsnog aanmelden bij Theo van der Zee (tvdzee@verus.nl).

Na deze inhoudelijke inleiding, heeft de formele ALV plaatsgevonden. De leden zijn door het CvB bijgepraat over de actuele stand van zaken binnen en rondom de vereniging. Ter besluitvorming lagen voor de jaarrekening 2021 en de vergoeding van de RvT Verus. De ALV heeft, na korte bespreking, beide onderwerpen unaniem vastgesteld.

Het jaarverslag over 2021 is hier te vinden. De jaarrekening is met de ALV stukken rondgestuurd naar alle leden en daarnaast voor leden ook altijd op te vragen via info@verus.nl

Op vrijdag 9 december 2022 (11-14u) staat de tweede ALV van dit kalenderjaar gepland.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs