U bent hier

Talkshow Hoop met Klaas van Kruistum

Op ROC A12 staat vandaag een studio waar Klaas van Kruistum mbo- en hbo-studenten spreekt over Hoop. De talkshow is binnenkort te zien op ikhebhoop.nl. Een van de filmpjes die daarin besproken wordt is het verhaal van Gerike

Hoop in de werkpraktijk

Gerike van Mourik is te zien in de talkshow. Vorig jaar rondde ze haar opleiding aan het Albeda College af, nu studeert ze hbo-v aan de Hogeschool Rotterdam. Juist als verpleegkundige wil ze hoop delen. “Want ook als je ziek bent, kan er hoop zijn. Dat zie ik in de praktijk: soms komen mensen heel ziek het ziekenhuis binnen en zijn ze herstellende als ze vertrekken. Die voorbeelden wil ik graag delen.” 

Beter leven

Ook Wahhab Hassoo schuift aan bij Klaas van Kruistum. Hij heeft veel ellende meegemaakt, vertelt hij, en maakt nog altijd veel mee. Maar hij kiest ervoor verder te gaan. “Dat wil ik met dit gesprek doorgeven.” Onderwijs heeft daar alles mee te maken, vindt de student. “Onderwijs maakt het leven beter: daarmee kun je een betere toekomst bouwen.”

Bekijk hier het verhaal van Gerike.

En ga je volgende week naar de Nationale Onderwijstentoonstelling? Zoek ons dan even op: Hal 10, stand F003. Hopelijk tot daar!

 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs