U bent hier

Symposium Levensbeschouwing & religie in het onderwijs van 2032

De VU organiseert op 16 maart een symposium over Levensbeschouwing & religie in het onderwijs van 2032. Onder het motto Religie doet ertoe debatteren deskundigen uit wetenschap en praktijk over de plaats van levensbeschouwelijk en religieus onderwijs in de toekomst. Het resultaat van de middag wordt aangeboden aan Platform #Onderwijs2032 en Sander Dekker.

Nodig in 2032

Mede dankzij het Platform Onderwijs 2032 is er in Nederland een maatschappelijke discussie gaande over het onderwijs van de toekomst. Kinderen die nu voor het eerst naar school gaan, solliciteren rond 2032 naar hun eerste baan. Welke kennis en vaardigheden hebben zij nodig om optimaal te kunnen functioneren in de samenleving van de toekomst? 

Eén ding weten we zeker: Nederland is in levensbeschouwelijk opzicht een divers land en zal dat naar verwachting ook in 2032 zijn.  

Wat moet je weten?

Wat vraagt dit gegeven van het onderwijs? Wat hebben leerlingen nodig voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling in een religieus en levensbeschouwelijk divers Nederland en een wereld waarin religie een belangrijke rol speelt? Kunnen levensbeschouwing en religie een samenbindende rol vervullen in onze individuele samenleving? Wat moeten leerlingen weten op het gebied van  levensbeschouwing en religie? En wat vraagt dit van de leerkrachten?

Religie Doet Ertoe 2016 wil antwoorden op deze vragen geven en bijdragen aan het debat over de toekomst van het onderwijs en de functie van levensbeschouwelijke en religieuze vorming in Nederland. 

Komt u?

Het symposium dat de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit organiseert, is bedoeld voor studenten en docenten aan lerarenopleidingen basisonderwijs, Religie en Levensbeschouwing en Theologie, leerkrachten en docenten uit het PO/VO, schoolleiders- en bestuurders, theologen en pedagogen en andere geïnteresseerden.

Verus verzorgt één van de workshops tijdens dit symposium. Het voorlopig programma, meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op www.religiedoetertoe.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs