U bent hier

Subsidie voor een gezond en duurzaam schoolgebouw verlengd

De aanvraagperiode voor subsidie voor een gezond en duurzaam schoolgebouw is verlengd tot en met 29 december 2017. De subsidieregeling is onderdeel van de Green Deal Scholen die bijdraagt aan duurzame groei zoals afgesproken in het nationale Energieakkoord.

In het kader van de Green Deal verduurzaming scholen kunnen scholen subsidie aanvragen voor een bijdrage in de kosten van een extern advies op maat van een specialist met betrekking tot verduurzaming en verfrissing van hun schoolgebouw(en). Dankzij deze regeling kunnen schoolbesturen 50 procent van deze kosten terugkrijgen. Scholen konden op grond van de oorspronkelijke regeling een aanvraag indienen tot en met 29 september 2017.

De verwachting is dat er na het sluiten van deze aanvraagperiode nog ruimte zal zijn binnen het beschikbare budget. De doelstelling om de verduurzaming van het scholenbestand een impuls te geven blijft echter – ook na het sluiten van de oorspronkelijke aanvraagperiode – onverminderd van kracht. Bij scholen bestaat nog steeds de behoefte aan advies op maat, getuige de aanvragen die blijven binnenkomen. De aanvraagperiode is met dit besluit daarom verlengd tot en met 29 december 2017.

De oorspronkelijk subsidieregeling vindt u hier

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs