U bent hier

START: Kwintessens en Verus lanceren digitaal platform met levensbeschouwelijke dagopeningen voor thuis

Leerkrachten van alle Nederlandse scholen zijn sinds deze week hard aan de slag om onderwijs op afstand te organiseren. Maar hoe geef je als school concreet handen en voeten aan je identiteit in thuisonderwijs? Hoe stel je als school ouders in staat om aan het begin van de dag op een soortgelijke manier met hun kinderen te starten als in de klas? Uitgeverij Kwintessens en Verus slaan de handen ineen en lanceren START. Met dit digitale platform bieden beide organisaties levensbeschouwelijke en hoopvolle dagopeningen voor thuis aan. Er valt tenslotte een hoop te bespreken.

Opzet

Het aanbod op het digitale platform (online content voor telefoon, tablet en computer) is in vijf niveaus beschikbaar: voor het primair onderwijs (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) en het voortgezet onderwijs (onderbouw en bovenbouw). Voor alle niveaus is er op iedere schooldag nieuwe content beschikbaar. Deze content bestaat afwisselend uit video’s, (vertel)verhalen, reflectievragen en opdrachten.

Ga naar START

Over de organisaties

Kwintessens is gespecialiseerd in educatief materiaal voor het basisonderwijs op het gebied van sociaal-emotioneel leren en levensbeschouwing. Bekende uitgaven zijn onder andere de lesmethoden Trefwoord, Kind op Maandag, Hemel en Aarde en Kwink.

Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, heeft ruim 4000 aangesloten scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Verus organiseert sinds 3 jaar de succesvolle HOOP campagne. Hierin gaan we rond het thema HOOP met zoveel mogelijk scholen en leerlingen aan de slag om een positieve beweging op gang te brengen. Samen met onze vaste campagne ambassadeurs Elbert Smelt en Rinke Verkerk geven we dit jaar met START op een alternatieve manier invulling aan de HOOP campagne, waarbij we ernaar streven om op 28 mei samen met zoveel mogelijk scholen en leerlingen de Dag van de Hoop te kunnen vieren.

START wordt mede mogelijk gemaakt door mediaproductiebedrijf Nachtzon Media.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs