U bent hier

Spendanalyse: inzichtelijk maken en omlaag brengen inkoopkosten

Wat koopt u in? Hoeveel? Bij wie? En hoeveel facturen komen er binnen? Met een spendanalyse krijgt u inzicht in uw inkoopkosten. Een mooie start voor een besparingstraject.

Een spendanalyse is een instrument dat informatie levert waarmee u uw inkoopbeleid kan toetsen en verbeteren. Het is een goede basis voor het opstarten van een besparingstraject. U ziet wat er wordt ingekocht, wat het inkoopvolume is, bij welke leveranciers u koopt en hoeveel facturen er binnenkomen. Daarnaast kunt u met behulp van de analyse beoordelen of de uitgaven passen bij het beleid en doelstellingen van uw school en het bestuur.

Breder perspectief

In de spendanalyse analyseren we een periode van drie jaar, zodat u ook inzicht krijgt in de ontwikkelingen op lange termijn. Omdat u ook keuzes maakt die losstaan van een inkoopstrategie, plaatsen we de uitkomsten van de analyse altijd in een breder perspectief.

Wat krijgt u van ons?

U krijgt van ons een rapport met aanbevelingen op het gebied van inkoopbeleid en -strategie. Bovendien komen we naar u toe voor een mondelinge toelichting van onze bevindingen.

In onderstaand overzicht zijn de uitgevoerde spendanalyses door Verus weergegeven: de toename van de kosten per leerling met 10% per jaar is substantieel.


Kosten

We brengen onze leden een ledenvoordeel-tarief in rekening. De uiteindelijke kosten hangen af van de hoeveelheid en de kwaliteit van de data die u aanlevert. Ook specifieke wensen kunnen een rol spelen bij het bepalen van de kosten.

Meer informatie

Wilt u meer weten of direct een spendanalyse aanvragen? Neem dan contact op met Lex Joosten of Pascal van Onna .

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs