U bent hier

Sign of the Times: oproep tot actie!

De EO maakte naar aanleiding van 70 jaar Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens de documentaireserie Sign of the Times. Daarbij worden inspiratiesessies georganiseerd waarop leerlingen en docenten samen brainstormen over klimaat, ongelijkheid, religie, democratie en leiderschap.

Eleanor Roosevelt, de drijvende kracht achter de Verklaring voor de Rechten van de Mens, spreekt ook nu nog tot de verbeelding. Voor de serie werden 12 vrouwen geïnterviewd, waaronder  Nobelprijswinnaar Tawakkol Karman uit Jemen, schrijver Chimamanda Ngozi Adichie en filosoof Agnes Heller. De serie zet aan tot nadenken en wil bijdragen aan een toekomst waarin het voor iedereen goed leven is, op basis van de thema’s klimaat, ongelijkheid, religie, democratie en leiderschap.

Wat zie jij?

Nieuw Wij, EO en ROC Friese Poort willen de serie Sign of the Times de klas inbrengen. Wat is jouw visie op het klimaat? Waarin zie jij ongelijkheid terug in het dagelijks leven? Wat zijn kenmerken van goed leiderschap? Het zijn thema’s die tot denken aanzetten en daarom ook een plek verdienen in het onderwijs.

Het ROC Friese Poort in Emmeloord was de eerste school die de deuren open zette voor ‘Sign of the Times’.  Practor Koen Vos is vooral enthousiast over het feit dat docenten en leerlingen worden aangemoedigd samen tot creatieve ideeën en oplossingen te komen. “De concrete opbrengst in de vorm van vlogs, foto’s en statements van leerlingen zullen wij zeker in de toekomst inzetten op onze school.”

Bij jou in de buurt…

Er is nog plaats voor twintig deelnemers aan de inspiratiesessies. Deelname geeft je inzicht in hoe jij zelf staat tegenover thema’s als ongelijkheid, klimaat of leiderschap en levert je praktische tips en tools voor in je klas op.

Aanmelden kan via: juliejet@nieuwwij.nl

  • Inspiratiesessie Emmeloord, ROC Friese Poort, 6 november van 14:30-17:00
  • Inspiratiesessie Rotterdam, Melanchthon Schiebroek, 15 november van 14:00-16:30
  • Inspiratiesessie Den Bosch, Sint Janslyceum, 22 november van 14:30-17:00
VO | MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs