U bent hier

Schrijfwedstrijd #LESSONSLEARNED voor leerlingen VO

De middelbare scholen gaan bijna weer open, daarmee loopt de lockdown voor scholieren ten einde. Voor de één was dit een eenzame periode, voor de ander betekende het juist rust en creativiteit. Nieuwwij organiseert een schrijfwedstrijd voor VO-scholieren over wat zij ervan geleerd hebben en graag anders zouden willen in de toekomst.  

Hoe hebben scholieren de afgelopen maanden ervaren? Waar zijn ze voor zichzelf achter gekomen? Wat blijken ze belangrijk te vinden? Wat moet anders? Voor henzelf, maar ook voor school en de maatschappij? Zijn ze met hun neus op een aantal feiten geduwd? Alle jongeren van 12 tot 18 jaar uit het Voortgezet Onderwijs worden uitgenodigd een essay te schrijven over de #lessonslearned van de lockdown.

Wat zijn de #lessonslearned?

Bijvoorbeeld over dat ze erachter kwamen dat het fijn is om iets te kunnen doen voor een ander. Dat online lessen volgen, prima werkt, dat er veel meer waardering zou moeten zijn voor docenten die toch maar mooi hebben laten zien hoe flexibel ze kunnen zijn. Kortom: wat zijn de #lessonslearned? En hoe ervoor te zorgen dat die #lessonslearned niet wegzakken, maar blijvend impact hebben?

Professionele fotoshoot

In het essay beschrijft de scholier zijn persoonlijk leven, met betrekking tot onderwijs en de samenleving. De inzendingen moeten uiterlijk 1 juli binnen zijn. Er worden drie winnaars gekozen, uit drie verschillende leeftijdscategorieën. De jury, met onder meer Berend Kamphuis (voorzitter van Verus) let speciaal op de combinatie van persoonlijke ervaring en visie op het onderwijs en de samenleving. De prijs? Is een cadeaubon, met speciale verrassing, een publicatie op Nieuwwij.nl plus een professionele fotoshoot.

Download de flyer met alle informatie om te delen (met docenten en) scholieren.

VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs