U bent hier

Schoolbestuur met een eigen academie voor (bij)scholing

Schoolbestuur VCPO Noord Groningen start haar eigen academie. Doel: ervoor zorgen dat de leerkrachten verder professionaliseren en bijdragen aan deskundigheidsbevordering. Inspiratie werd opgedaan in Finland.

Professionalisering van leerkrachten is de sleutel tot onderwijskwaliteit. Dat was de belangrijkste les die directeur-bestuurder Simon van der Wal en zijn directeuren trokken tijdens een studiereis naar Finland, vorig jaar.

“Daar zijn de leerkrachten allemaal academisch geschoold. En de leraar bepaalt de kwaliteit van het onderwijs. Hij of zij doet ertoe”, is de overtuiging van Van der Wal. Het bestuur was al bezig met professionalisering. Maar hoe geef je dat verder vorm? En op welke manier krijg je leerkrachten intrinsiek gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen? Door een eigen academie te starten, dacht men. Nu is “VPCO aan zee” een feit.

In een mooie ambiance

Als je écht professionalisering voorstaat, moet zo’n academie ook professioneel worden opgezet. “Dus niet meer zomaar af en toe een scholing of een workshop in de klas met een plastic bekertje koffie en dan achter tafels en stoelen van de kinderen. Maar in een mooie ambiance met professionele cursusleiders en de mogelijkheid nog na te praten met collega’s van andere scholen.”

Breed aanbod

In de praktijk werkt het zo: de medewerkers van de 14 scholen van VPCO Noord Groningen kunnen zich via de website opgeven voor workshops  die hun interesse hebben. De scholing is vrijwillig en wie wil, kan elke twee weken een andere workshop volgen. Een greep uit het brede aanbod: Haal meer uit je digibord, tablets in de klas, mindfulness voor leerkrachten, van pesten naar samenwerken, lastige gesprekken met ouders. Het zijn onderwerpen waarvan VPCO denkt dat leerkrachten ze nodig hebben om goed les te kunnen geven aan de kinderen.

“We sluiten hiermee ook naadloos aan op de wet BIO, die bepaalt dat leerkrachten hun eigen bekwaamhedendossier bijhouden. We hebben een heel mooi en kwalitatief goed digitaal systeem waarin werknemers hun eigen scholing en deskundigheidsbevordering bijhouden en pop’s maken. Daar komen ook adviezen voor (na)scholing uit. En daarvoor kunnen onze medewerkers zich nu dus aanmelden op de site van de eigen organisatie.” VPCO gaat daarom ook certificaten uitdelen voor gevolgde cursussen.

VPCO aan zee werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst gelanceerd en is nu al een groot succes. De eerste workshops zaten binnen de kortste keren vol.

Op de goede weg

Wil VPCO hiermee een stap voorlopen op afspraken uit het bestuursakkoord? “Nee, daar hebben we niet op gewacht. Wij hadden al budget gereserveerd voor professionalisering. Maar de cao en het bestuursakkoord voelen wel als een steuntje in de rug. Het is mooi als je terugleest dat je de goede dingen doet.”

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs