U bent hier

Scholen draaien 2 februari de verwarming uit

2 februari is Warmetruiendag! Dat betekent: verwarming lager en een dikke trui aan. Verschillende scholen over heel Nederland doen mee met deze actie om energie - en dus CO2 te besparen. CBS De Regenboog in Noordscheschut doet voor de tweede keer mee.

Rond de 15 graden

Groep1-leerkracht Mieke van Herwijnen is de kartrekker op De Regenboog. Vorig jaar meldde ze haar school voor het eerst aan voor de Warmetruiendag: de verwarming ging 1 graadje lager en de truien aan. “Maar daar hebben we weinig van gemerkt”, lacht ze. “Dit jaar gaat de verwarming daarom flink omlaag zodat we het wel koud hebben. Rond de 15 graden, hebben we afgesproken.”

Sluisdeuren dicht

Naar aanleiding van de Warmetruiendag van vorig jaar besloot het team van De Regenboog beter gebruik te maken van de sluisdeuren. Die bevinden zich bij zowel de voor- als achteringang van de school. “Maar de klapdeuren stonden eigenlijk altijd open. Nu hebben we afgesproken ze altijd dicht te doen zodat de koude buitenlucht niet direct de gang instroomt. Dat scheelt echt wel.”

Haar kleuters vinden het gewoon leuk, allemaal een trui aan. En Van Herwijnen besteedt komende week aandacht aan het lesmateriaal van de Warmetruiendag.  

Spullen van de kringloop

Ook op andere gebieden probeert de leerkracht het onderwijs wat te vergroenen. “Ik hou erg van de natuur en hoe mooi alles gemaakt is en wil daar heel graag zuinig op zijn. Als wij alles opmaken wat er in de grond zit, alles zomaar verspillen, dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Ook voor school haal ik spullen van de kringloop: boekjes bijvoorbeeld. En ik knutsel graag met kosteloos materiaal.”

Meer informatie over de Warmetruiendag en aanmelden kan hier

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs