U bent hier

Scholen bereiden zich voor op de Dag van de Hoop

Waar het evenement The Passion eindigt, begint de Hoop-campagne van Verus, de vereniging van katholiek en christelijk onderwijs. Verus ziet als partner van The Passion de waarde van het verhaal van Jezus dat midden in de stad gelovigen en ongelovigen samenbindt. Het thema van The Passion #jebentnietalleen krijgt na Pasen een vervolg als scholen zich gaan voorbereiden op Dag van de Hoop die plaatsvindt op 6 juni.

Basisscholen, middelbare scholen en mbo’s organiseren iets voor een ander, zetten iemand in het zonnetje en denken na over hoe de samenleving eruit zou moeten zien om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien. De scholen ontvangen het promotiepakket voor de Hoop-campagne in de week na Pasen. 

Vrijwilligerswerk en speechen als M.L. King

In de periode tot 6 juni krijgen scholen voorbeelden en ideeën om iets hoopvols te betekenen voor een ander. Dat kan vrijwilligerswerk bij ouderen of een AZC zijn, een ansichtkaart versturen naar iemand die eenzaam is of wat steun kan gebruiken, of met de school een ovatie geven bij iemand die dat niet verwacht, maar wel verdient. Voor middelbare scholieren is er een wedstrijd om naar voorbeeld van Martin Luther King een speech te geven op video én zij kunnen in een videoboodschap duidelijk maken door welke song zij hoop ervaren.

Samenwerking EO, PKN, Present en VU

Als initiatiefnemer van de Dag van de Hoop werkt Verus samen met de PKN, de Evangelische Omroep, Stichting Present en de Vrije Universiteit Amsterdam. Bij Verus zijn schoolbesturen aangesloten waarvan ruim 4.000 scholen met meer dan 1,2 miljoen leerlingen deel uitmaken. Kerken die in hun kinder- of jongerenwerk tussen Pasen en Pinksteren het thema Hoop willen behandelen, kunnen gebruik maken van de ontwikkelde materialen.

Meedoen?

In de IKHEBHOOP-app staan ideeën, materialen en activiteiten, zodat scholen hun eigen les(sen) kunnen samenstellen. Deze app is te downloaden in de App Store of Google Play Store en ook beschikbaar op het digibord via digiboard.ikhebhoop.nl

PO | VO | MBO | HBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs