U bent hier

Schade op school; zijn wij hiervoor verzekerd?

Een bal door een ruit van het schoolgebouw, een botsing tussen leerlingen op het schoolplein, of iemand die de school aansprakelijk stelt voor materiële schade. De meest gestelde vraag aan onze verzekeringsspecialisten: zijn wij hiervoor verzekerd?

De meeste scholen en besturen die via Verus zijn verzekerd hebben een pakketpolis. Dit betekent dat er een aantal verzekeringen op het gebied van aansprakelijkheid, ongevallen en soms ook materiële zaken – zoals inventaris of eigendommen van personeel of leerlingen – van toepassing zijn. 

De dekking van deze polissen is breed, maar niet alles is verzekerbaar. Daarnaast spelen een aantal andere feitelijke omstandigheden een rol:

  • Waardoor is de schade veroorzaakt?
  • Wat waren de feitelijke omstandigheden? 
  • Zijn er ook andere (mogelijk vóórgaande) dekkingen aanwezig?

Allemaal zaken waar u zich als school of bestuur niet constant mee bezig kunt houden. De verzekeringsspecialisten van Verus, Lex Joosten en Carola van der Meeren, staan voor u klaar. In samenwerking met onze partners helpen en ontzorgen zij u graag.

Advies

Ons advies is: meld uw schade, ook bij twijfel! De schadeformulieren zijn te vinden op www.verusverzekeringen.nl en www.vkoverzekeringen.nl. Ons schadeteam onderzoekt of de schade onder de dekking van de polis valt. U ontvangt een deskundige en onderbouwde reactie waarom een schade wel of niet is gedekt. Valt hij buiten de dekking? Dan adviseren wij u waar u deze mogelijk wel kunt verhalen of welke andere stappen u kunt ondernemen. 

Tijdig melden

Belangrijk is om schades zo snel mogelijk te melden. Dit geeft ons schadeteam de mogelijkheid snel aan de slag te gaan en in sommige gevallen erger leed te voorkomen.

Informatie

Meer informatie over onze verzekeringen treft u hier aan. Voor vragen kunt u contact opnemen met Lex Joosten of Carola van der Meeren.  


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs