U bent hier

Save the Date: Identiteitsdag Katholiek Onderwijs

Bent u directeur, bestuurder of leerkracht op een katholieke school? Blok dan 8 november in uw agenda. Dan is de jaarlijkse Identiteitsdag Katholiek Onderwijs op Landgoed de Horst in Driebergen.

Samenleven is een kunst

De samenleving staat op scherp en daarmee ook het vraagstuk van het samenleven in de school anno 2017. Maatschappelijke tweedeling, uitsluiting, veroordeling, fundamentalisme, extremisme en polarisatie: ze komen ook de school binnen. 
Wat te doen? Waar gaat je verlangen naar uit? Wat wil en kun je als school? Kun je putten uit jouw traditie en/of zijn nieuwe manieren nodig? Samenleven is een kunst. 

Hoopvolle verhalen en praktische manieren

Op de Identiteitsdag van 2017 buigen we ons over vraagstukken met betrekking tot uitsluiting die we jammer genoeg allemaal kennen. De natuurlijke reflex om te polariseren hoeft gelukkig niet het laatste woord te krijgen. Verbinding is nodig en mogelijk. Op de Identiteitsdag Katholiek Onderwijs krijgen we niet alleen hoopvolle verhalen en perspectieven aangereikt maar ook praktische manieren om verbinding te creëren.

8 november 2017 – Landgoed de Horst - Driebergen


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs