U bent hier

Ruim € 200.000 bespaard dankzij rekenwerk Verus Ledenvoordeel

Verus Ledenvoordeel controleert voor onze leden hun beschikking Werkhervattingskas, kortom: of de Belastingsdienst goed heeft uitgerekend wat een bestuur aan ziektewet- en WGA premies moet betalen. En dat hierbij wel eens een rekenfoutje wordt gemaakt bleek onlangs. Bij een van onze leden bedroeg het rekenfoutje bruto zo'n € 212.000.

Een gigantisch bedrag, zeker als je bedenkt dat het om een relatief klein bestuur gaat (loonsom € 8.500.000 en zo’n 160 medewerkers) en dat de teruggave betrekking heeft op slechts één persoon aan wie de ziekengelduitkering werd toegerekend maar dat dit achteraf niet correct bleek te zijn.

Kwestie van copy - forward

“Het was een kwestie van de beschikking doorsturen”, vertelt het hoofd bedrijfsbureau van de onderwijsorganisatie. “De basis is no cure no pay. We dachten: we zien wel of er iets uitkomt. Sterker: we dachten dat dit helemaal niet op ons van toepassing zou zijn. Maar toen bleek dus dat er een rekenfout van ruim twee ton in de beschikking zat. Een fantastisch bedrag!” Een percentage van de teruggave gaat overigens als vergoeding naar de adviseur voor de door hen verrichte werkzaamheden.

Laat ’t niet aan het administratiekantoor

Maar al te vaak controleert een bestuur alleen de namen en de hoogte van de uitkering om vervolgens te concluderen dat de premies ziektewet en WGA correct zijn vastgesteld. Of de beschikking wordt direct aan het loonadministratiekantoor gestuurd. Dit laatste was bij dit lid ook het geval.

“We zijn in 2015 gewisseld van administratiekantoor en we hebben kunnen constateren dat bij beiden deze controle niet is uitgevoerd. Dus hier ligt voor schoolbesturen zeker een aandachtspunt!”

Benieuwd of ook u geld kunt besparen? Uw beschikking kan gestuurd worden naar cvandermeeren@verus.nl. Bellen kan ook: Carola is bereikbaar onder nummer 06-21818453.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs