U bent hier

Roelof van Echten College viert jubileum

Deze maand vierde het Roelof van Echten College -betrokken lid van Verus- in Hoogeveen het feit dat honderd jaar geleden de eerste voorloper en rechtsvoorganger van het huidige christelijk voortgezet onderwijs ter plaatse is opgericht. Dat is met het personeel en een aantal genodigden gevierd met een mooi congres op 11 mei. In het ochtendgedeelte vonden workshops plaats met thema’s die varieerden van ‘burgerschap’ tot ‘lerarentekort’. 

Het middaggedeelte werd geopend door de Commissaris van de Koning, mw. Jetta Kleinsma, die zelf op één van die rechtsvoorgangers van het Roelof van Echten College leerling is geweest. Vervolgens kwamen drie sprekers vanuit hun eigen expertise met inspirerende toespraken. Hoogleraar onderwijskunde van de RUG Klaas van Veen hield een gloedvol betoog over zijn idealen over het leraarschap en de aandacht die kinderen niet kunnen missen.

Matthieu Weggeman, ook hoogleraar, maar dan in de organisatiekunde aan de TU Eindhoven, toonde aan dat de professionals op de werkvloer niet alleen de lagen management boven zich zien uitdijen, maar ook welke hinder zij daarvan ondervinden. Verus-adviseur Theo van der Zee, eveneens als onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, verving Erik Borgman. Hij bepaalde zijn gehoor bij de vraag waar onderwijs goed voor is. Een mooi drieluik! Het geheel werd omlijst door professionele musici, Jan Vayne en Petra Berger, en een leerlingenkoor en –band. Van harte gefeliciteerd!
 

VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs