U bent hier

Richt een Anti Pest Club op!

Tijdens de pauzes, in de klas, na schooltijd of online. Pesten komt overal voor, waarschijnlijk ook bij jou op school of zelfs in de klas. Dat ene meisje of jongetje die elke dag met een zwaar gevoel in de maag naar school gaat, dat wil niemand… De EO wil daar samen met jou en de klas verandering in brengen. Hoe? Door samen met de klas een Anti Pest Club op te richten!

De Anti Pest Club is een televisieprogramma van de EO waarin Anne-Mar Zwart in gesprek gaat met gepeste leerlingen. Ze laat op een speelse manier de klasgenoten met andere ogen naar elkaar kijken. Anne-Mar zet alles op alles om te zorgen dat het pesten stopt en de klas zich aansluit bij de Anti Pest Club. Maar dat is in een andere klas, hoe kun jij dit aanpakken? Door de dagelijkse livestream, die tijdens de week tegen het pesten te zien is op onze site, komt Anne-Mar ook een beetje bij jou in de klas. Zo kan je meechatten en hulp vragen aan Anne-Mar en de kinderen uit de uitzending.

In de livestream praat Anne-Mar en de kinderen uit de aflevering na over wat er na het maken van de aflevering allemaal is gebeurd. Hoe is het bijvoorbeeld nu met ze? Ook geeft Anne-Mar in iedere livestream handige tips en opdrachten mee om samen in de klas te doen en echt vorm te geven aan jullie zelf opgerichte Anti Pest Club. Ook kun je vragen stellen aan Anne-Mar en de kinderen via de chat. Wat zijn bijvoorbeeld handige tips volgens de kinderen?

Naast de livestream staan er op de site handige tools om jullie eigen Anti Pest Club verder vorm te geven. Tools als clubregels, een Anti Pest Contract en het bestellen van Anti Pest Bandjes. Deze armband helpt om de afspraken die jullie samen als klas hebben gemaakt niet meer te vergeten. Je kunt ze twee weken voor en na de uitzending bestellen op onze site bestellen.

We hopen zo dat we op deze manier samen het pesten bespreekbaar kunnen maken en zo met elkaar de sfeer in de klas te verbeteren. Het zou toch super zijn als iedereen weer met een fijn gevoel naar school gaat?!

Kijken jij en de klas ook mee naar de afleveringen en de volgende dag naar de livestream? De afleveringen zijn te zien vanaf maandag 17 september tot vrijdag 21 september om 16.45u op ZAPP en elke dag om 10.45-11.00u de livestream op www.zapp.nl/anti-pest-club.

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs