U bent hier

Recht op transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag na ziekte. Voorkom verzuim

De Hoge Raad deed op 14 september jl. een uitspraak voor het toekennen van een transitievergoeding aan een docent die vanwege haar gezondheid minder gaat werken. De uitspraak heeft grote financiële gevolgen voor de werkgever.

Het fenomeen transitievergoeding houdt menig bestuurder bezig en leidde de afgelopen jaren tot verontwaardiging en onbegrip. Deze uitspraak leverde de docente een bedrag op van z’n kleine € 34.000.

Voorkom verzuim

Risico van hoger en langer verzuim ligt meer dan voorheen bij u als werkgever. Daarom is het van belang te bedenken welke maatregelen u kunt nemen om verzuim te voorkomen. Want door veranderingen in arbeidsrelaties en organisaties door flexibilisering, toename van combinatie druk door werken, leren, mantelzorg en langer doorwerken zal het ziekteverzuim in sommige sectoren hoger worden of hoog blijven. De financiële en organisatorische consequenties van ziekte zijn vaak niet te overzien.

Verus helpt u graag met deze vragen en biedt een incompany training aan waarbij de juridische aspecten maar ook de praktische uitvoering van verzuim inzichtelijk worden gemaakt. Een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan. Vanuit welke waarden gaat de organisatie om met ziekteverzuim? Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Carola van der Meeren, T 06 21 81 84 53 of cvandermeeren@verus.nl.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs