U bent hier

Publicatie ‘Burgerschap vanuit eigen identiteit’ geeft handvatten en inspiratie om burgerschapsonderwijs vorm te geven

Burgerschapsonderwijs dat past bij jouw school: hoe pak je dat aan? Zodat het aansluit bij jullie waarden en visie en tevens doelgericht en samenhangend is. De PO-Raad en VO-raad hebben in samenwerking met Verus, Stichting School & Veiligheid, VGS en VOS/ABB een publicatie ontwikkeld om scholen te inspireren vanuit hun eigen levensbeschouwing burgerschapsonderwijs vorm te geven.

De nieuwe burgerschapswet is in juni 2021 door de Eerste Kamer aangenomen; die wet moet po- en vo-scholen duidelijker maken waar burgerschapsonderwijs over moet gaan door een gemeenschappelijke kern te beschrijven en door besturen te verplichten om te zorgen voor een schoolcultuur in overeenstemming met de basiswaarden van de democratische rechtsstaat.

Op 23 juni 2021 heeft de online bijeenkomst ‘Burgerschap in beweging’ plaatsgevonden met medewerking van Verus, ISBO, VBS, VGS, VOO, VOS/ABB en Stichting School & Veiligheid. Deze publicatie is daar een naslag van en geeft handvatten aan scholen die inspiratie zoeken om burgerschapsonderwijs vanuit eigen levensbeschouwing vorm te geven. Inspiratie is te vinden in de voorbeelden van scholen en toelichting van een aantal experts. Namens Verus verzorgden Guido de Bruin (blz. 13) en Erik Renkema (blz. 11) een bijdrage.

Download publicatie 'Burgerschap vanuit eigen identiteit'

Wil je meer weten over wat Verus voor het burgerschapsonderwijs op jouw school kan betekenen? Kijk dan eens op op onze burgerschapspagina.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs