U bent hier

Pro Life gelooft in christelijke zorg. Kent u de meerwaarde hiervan?

Volgens Pro Life is christelijke zorg gebaseerd op Bijbelse normen en waarden. De meerwaarde van christelijke zorg ontstaat in situaties waarbij geloof en zorg elkaar raken. Bijvoorbeeld bij ingrijpende gebeurtenissen in uw leven. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener begrijpt waarom u bepaalde keuzes maakt. 

Pro Life ziet het als haar taak christelijke zorg toegankelijk te maken en te houden. Ze verbindt zorgorganisaties met elkaar en ondersteunt initiatieven zoals de website ikzoekchristelijkehulp.nl. Hierdoor kunt u eenvoudig ruim 1.400 christelijke zorgorganisaties en hulpverleners vinden. Pro Life werkt ook samen met de christelijke hulp- en zorgverleners. Zodat de zorg die wordt geboden van goede kwaliteit is en past bij uw identiteit. Speciaal hiervoor is het Keurmerk Christelijke Zorg ontwikkeld. Met dit onafhankelijke keurmerk wordt getoetst of u de zorg krijgt die u verwacht. Samen met hulpverleners, zorgorganisaties en klanten staat Pro Life voor deze christelijke zorg. 

In het zorgmagazine Liv deelt Pro Life kennis over en ervaringen met christelijke zorg. In de Liv die net is uitgekomen besteden we aandacht aan christelijke geestelijke gezondheidszorg. Weet u bijvoorbeeld dat u in een herstellingsoord tot rust kunt komen als u even geen uitweg meer ziet? Of dat u gebruik kunt maken van een christelijke relatietherapeut als uw huwelijk in een “dipje” zit? En heeft u ooit gehoord van vader-zoon weekenden? Hier krijgen vaders advies over hoe ze met hun puberzoon bijvoorbeeld hun geloofsopvatting kunnen delen. Deze artikelen, maar ook een artikel over “De toekomst van de zorg” leest u in Liv. U kunt het magazine gratis aanvragen.

 

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs