U bent hier

Practoraat ‘verschillen waarderen’ verlengd met vier jaar        

Met ingang van 1 april 2022 verlengt de Federatie Christelijke MBO het practoraat ‘verschillen waarderen’ met vier jaar. Sinds april 2018 is Birgit Pfeifer de practor en in die jaren is veel tijd geïnvesteerd in het leren kennen van medewerkers van de instellingen, in onderlinge ontmoeting en samenwerking, er is onderzoek gedaan en op verschillende manieren inspiratie geboden. Verus is ook betrokken bij de Federatie Christelijke MBO.

Joany Krijt is als voorzitter van het practoraat erg blij dat Birgit Pfeifer nog een termijn practor wil blijven. ”Uit de evaluatie blijkt dat het practoraat echt meerwaarde heeft. Toch hebben we de ambitie om de activiteiten en onderzoeken aan te scherpen, zodat ze meer merkbaar zijn in de scholen. Dat is overigens niet allen een taak voor de practor, maar juist ook voor de scholen zelf. Burgerschap en inclusie zijn belangrijke onderwerpen in deze tijd, juist om dat als christelijke federatie op te pakken. Ga er daarom mee aan de slag en zoek contact!” 


De afgelopen periode is er heel veel gebeurd door en met de practor verschillen waarderen, zoals online sessies over kansengelijkheid en inclusie, een uitgebreid onderzoek, podcast en een aantal mooie initiatieven op scholen. Kijk voor meer informatie op www.verschillenwaarderen.nl
       

MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs