U bent hier

Podcast23 bestaat een jaar

Het is feest, want Verus is alweer één jaar onderweg met pdcst drieëntwintig! In 14 afleveringen ging journaliste en presentatrice Rinke Verkerk het afgelopen jaar in gesprek met invloedrijke stemmen uit de maatschappij over het belang van vrijheid van onderwijs. Zo sprak ze onder andere met hoogleraar Erik Borgman over vrijheid van onderwijs als voorwaarde voor inclusiviteit. En met schrijver en wetenschapper Rosanne Hertzberger over de waarde van uniekheid en het belang van een eigen mening.

Rinke Verkerk besefte eigenlijk niet dat onderwijs in de basis heel erg gaat over de vorming van de samenleving, zo vertelde ze eerder in een interview over deze podcast. “Het gaat lang niet alleen over goed onderwijs, maar het gaat ook over hoe de democratie vorm krijgt. In het onderwijs ligt de blauwprint van hoe de samenleving eruitziet. Het gaat verder dan kwaliteit van inhoud, en focust zich op identiteit en burgerschap. Ik had daar nooit echt bij stilgestaan, maar de mensen met wie ik sprak konden dit heel goed uitleggen.”

Populariteit podcasts stijgt

Nu de coronacrisis steeds langer aanhoudt, blijft de populariteit van podcasts stijgen. Podcasts zijn inmiddels geliefd luistermateriaal en dat merken we ook bij Verus. Nog steeds groeien de luistercijfers iedere week. Daarom blijven we blijven we afleveringen maken over de meerwaarde van bijzonder onderwijs, juist in deze tijd. Hou onze social media kanalen in de gaten!

Pdcst drieëntwintig wordt mede mogelijk gemaakt door mediaproductiebedrijf Nachtzon Media en is te beluisteren via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts/iTunes.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs