U bent hier

Podcast drieëntwintig: Kamerleden aan het woord over vrijheid van onderwijs

Hoe ver mag de politiek gaan in het verplichten of verbieden van bepaalde opvattingen die het onderwijs aan leerlingen moet meegeven? Wat zijn democratische opvattingen en moeten die mainstream zijn, of juist niet? En is er in een democratie ruimte voor antidemocratische opvattingen?

In pdcst drieëntwintig gaat journaliste en presentatrice Rinke Verkerk in gesprek met invloedrijke stemmen uit de maatschappij over de vraag wat het belang van de vrijheid van onderwijs is, in een gepolariseerd Nederland. In een nieuwe serie afleveringen komen Roelof Bisschop (SGP), Paul van Meenen (D66), Michel Rog (CDA), Lisa Westerveld (GroenLinks) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) aan het woord.  

Ga direct naar podcasts (Spotify)

Open gesprekken

In deze podcastserie vertellen politici aan Verkerk hoe onderwijs hen gevormd heeft en wat de rol van het onderwijs in onze democratie is. Het leverde open én verrassende gesprekken op. Zo is Roelof Bisschop persoonlijk voor een open toelatingsbeleid. Michel Rog maakt zich zorgen over enerzijds informeel onderwijs met antidemocratische opvattingen, maar wil dat er ruimte moet zijn voor mensen die iets anders geloven dan de mainstream opvatting. Lisa Westerveld wil daarentegen dat leerlingen leren van kinderen met andere opvattingen en is daarom tegen ontheffing van de leerplicht op basis van geloofsovertuiging en voor een acceptatieplicht.

Pdcst drieëntwintig wordt mede mogelijk gemaakt door mediaproductiebedrijf Nachtzon Media. De afleveringen met politici zijn te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Google Podcasts en de website van Verus.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs