U bent hier

Pilot 10-14 scholen uitgebreid

De pilot met scholen die 10-14 onderwijs aanbieden, wordt uitgebreid. Scholen die aan de pilot willen deelnemen, moeten zich voor 1 juli melden.

In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Arie Slob weten dat de pilot met 10-14 onderwijs (een samenwerkingsvorm waarin po- en vo-scholen samenwerken om leerlingen tussen de 10 en 14 jaar te begeleiden) wordt uitgebreid.

De verwachting is dat 10-14 scholen een bijdrage kunnen leveren aan kansengelijkheid. Daarom startte dit schooljaar een pilot met zes scholen die gemonitord worden door onderzoeksbureau Oberon.

Het kabinet wil, zoals afgesproken in het regeerakkoord, het makkelijker maken dergelijke scholen te starten. Daarom kan per 1 augustus van dit jaar een tweede lichting scholen instromen in de pilot en deelnemen aan het onderzoek.

Slob benadrukt wel dat scholen die willen starten van tevoren goed moeten nadenken over het waarom en waartoe, het concept en hoe de medewerkers worden voorbereid. “De ervaring van de huidige 10-14 scholen leert dat er veel komt kijken bij een goed onderbouwd plan en dat het veel vraagt van de scholen en hun mensen.”

Als uit het onderzoek van Oberon blijkt dat wet- en regelgeving onnodige belemmeringen opwerpt voor 10-14 onderwijs, wil Slob de regels aanpassen.

Leden van Verus zijn een community gestart waarin ervaringen en informatie over doorgaande leerlijnen worden uitgewisseld. Geinteresseerd? Neem contact op met Dimitri van Hekken

Lees ook: Scholen voor 10-14-jarigen zijn de toekomst

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs