U bent hier

‘passende maatregelen’ tegen scholen die geen aandacht besteden aan kerndoelen seksuele diversiteit

De Tweede Kamer nam gisteren een motie van Jasper van Dijk (SP) aan, die de regering vraagt passende maatregelen te nemen tegen scholen die geen aandacht besteden aan de aangescherpte kerndoelen over seksuele diversiteit. Aanleiding voor de motie is de constatering van de inspectie dat 14% van de scholen hieraan geen aandacht besteedt. 

Vorige week debatteerde de Tweede Kamer over het emancipatiebeleid en deze week stemde zij over elf moties waarvan er een paar betrekking hadden op het onderwijs.

Opdracht tot verbetering 

De motie over de ‘passende maatregelen’ werd in het debat door de minister ontraden omdat de indruk wordt gewekt dat er niets wordt gedaan. Dat is volgens de minister niet het geval. Overal waar de inspectie tekortkomingen constateert, wordt opdracht gegeven tot verbetering. Dat is ook bij dit dossier het geval.  

lhbti-acceptatie in het mbo

Een andere motie die werd aangenomen gaat over de acceptie van lhbti’s in het mbo. Deze motie werd ingediend door Kirsten van den Hul (PvdA) en Jasper van Dijk. Hierin verzoekt de Kamer de regering om op school de lhbti-acceptatie nader te bevorderen door het examen- en kwalificatiebesluit op dit punt aan te passen.

PO | VO | MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs