U bent hier

Ook subsidie voor watertappunten VO en MBO-scholen

Naast het primair onderwijs kunnen nu ook middelbare scholen en het mbo subsidie aanvragen voor watertappunten. De regeling geldt voor voorzieningen zowel binnen als op het schoolplein. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) aangekondigd.

Zo’n 470 basisscholen krijgen dit jaar nieuwe watertappunten, met subsidie vanuit het Nationaal Preventieakkoord. In de komende subsidieronde kunnen ook scholen in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs meedoen. Staatssecretaris Blokhuis geeft hiermee uitvoering aan een afspraak uit het Nationaal Preventieakkoord

De uitgebreide subsidieregeling gaat in per 23 september, op Nationale Kraanwaterdag. Voor de volledige regeling is 2 miljoen euro beschikbaar. Dat bedrag is minimaal goed voor 1000 watertappunten. Scholen krijgen driekwart van de kosten vergoed. Het overige deel moeten ze zelf betalen, al dan niet samen met de gemeente of bijvoorbeeld buurtverenigingen. Op het schoolplein kan de hele buurt immers profiteren van de openbare watertap.

PO | VO | MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs