U bent hier

Ontmoetingsdag in het teken van didactiek als christelijke praktijk

Didactiek als christelijke praktijk: dat is waar de ontmoetingsdag ‘Het geheim van de smid’ op 10 juni 2022 in het teken van staat. Tijdens dit evenement, waar Verus mede-organisator van is, wordt er gesproken naar aanleiding van het boek ‘On Christian Teaching’ van David Smith. Hij zal zelf ook op deze dag aanwezig zijn als hoofdspreker. Verder zijn er bijdragen vanuit het perspectief van PO, VO, HBO en het Expertisecentrum Identiteit en Onderwijs van de TU Kampen.

Smith stelt in zijn boek dat er in de lespraktijk de christelijke identiteit zichtbaar kan worden gemaakt. Maar daarvoor is wel bezinning op didactiek en bezinning nodig. Samen met hem gaan we tijdens deze ontmoetingsdag op zoek naar het geheim van zijn aanpak. Hoe kun je onderwijspraktijken zo inrichten dat ze de christelijke identiteit zichtbaar maken? En past de (Amerikaanse) aanpak van Smith ook in de Nederlandse context? Onze collega Erik Renkema zal eveneens een lezing geven tijdens deze ontmoetingsdag. Bekijk het hele programma hier.

Inschrijven voor de ontmoetingsdag kan via deze website. De kosten zijn 40 euro. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijven. Bij de prijs zit een exemplaar van het boek ‘Geloven in lesgeven’ inbegrepen.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs