U bent hier

Online studiedag VDLG: Groen is het nieuwe zwart

Duurzaamheidsonderwijs wordt steeds belangrijker. Daarom organiseert de Vereniging Docenten Levensbeschouwing en Godsdienst (VDLG) op 11 maart een online studiedag. Hierin wordt onder meer ingegaan op de mogelijkheid en wenselijkheid van duurzaamheidsonderwijs én kunnen deelnemers aan een workshop deelnemen.

In het ochtendprogramma van de studiedag wordt er met twee theologen (Dr. Krijn Pansters en Dr. Piet van der Ploeg) kritisch gekeken naar de wenselijkheid van duurzaamheidsonderwijs. Daarnaast wordt ook met een kritische blik gekeken naar de maatschappelijke trend om het onderwijs te zien als een instrument om alle maatschappelijke problemen op te lossen.

Inschrijven

In de middag volgen er diverse workshops, waaruit deelnemers er één kunnen kiezen. Deze workshops worden georganiseerd door Expertisecentrum LERVO, Dr. Bill Banning, Drs. Trees van Montfoort en anderen. Ook Verusadviseur Marcel Elsenaar zal in een van de workshops ingaan op hoe je aan de slag kunt gaan met duurzaamheidsvragen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VDLG. Inschrijven voor de studiedag kan tot en met 24 februari 2021. Dat doe je hier.

VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs