U bent hier

Onderzoek naar samenwerkingsverbanden

Verus onderzoekt de sociale en culturele dimensies in samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs. Een belangrijke reden om het onderzoek te starten was het verzoek van de ledencommissie Governance van Verus. Volgende week ontvangen bestuurders en toezichthouders een uitnodiging voor het invullen van een digitale vragenlijst.

Het onderzoek besteedt aandacht aan trends, kansen en problemen op het gebied van governance, cultuur en organisatie in samenwerkingsverbanden na invoering van de wet Passend Onderwijs in augustus 2014. Vragen die centraal staan zijn: wat betekent het nieuwe samenwerkingsverband voor de sociale verhoudingen? Welke belangen spelen er in het samenwerkingsverband? Hoe verloopt de besluitvorming? Hoe verhoudt het ideaal van ‘een passende plek voor elk kind’ zich tot de financiële overwegingen? Krijgt het samenwerkingsverband een eigen ‘identiteit’? De informatie uit dit onderzoek zal Verus gebruiken in het advies en scholingsaanbod.

Vragenlijst

Volgende week ontvangen bestuurders en toezichthouders  een uitnodiging voor het invullen van een digitale vragenlijst over deze onderwerpen. Vult u hem ook in?

In het nieuwe schooljaar zal een aantal verdiepende interviews plaatsvinden. Als u aan deze interviews wilt deelnemen of als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met Jacomijn van der Kooij. 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs