U bent hier

Onderwijspersoneel op school met veel achterstanden krijgt komende twee jaar extra beloning

Leraren, schoolleiders en ander personeel op zo’n 1300 scholen waar veel achterstanden zijn, krijgen de komende twee schooljaren als onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) een extra beloning van zo’n 5 tot 8 procent van hun loon. Met deze toelage hoopt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deze onderwijsprofessionals te blijven motiveren om in het onderwijs te blijven werken en daarmee tegelijkertijd alle kinderen een kans te geven hun eventuele onderwijsachterstanden als gevolg van de coronapandemie in te halen.

De toelage is bedoeld voor scholen waar het een grote opgave is om eventuele leerachterstanden weg te werken. Bijvoorbeeld op scholen waar leerlingen meer begeleiding en hulp nodig hebben is dit extra ingewikkeld, omdat zij al kampen met een fiks personeelsverloop en vacatures daar lastiger worden vervuld. ‘’Goed personeel is juist nu hard nodig om alle leerlingen een kans op een volwaardige toekomst te geven. Daarom maken we het mogelijk om het personeel op deze scholen extra te belonen tijdens de looptijd van het NPO’’, zei demissionair minister Arie Slob.

Recht

De scholen die recht hebben op deze toelage krijgen hier zo snel mogelijk bericht over. Ook kun je dit hier terugvinden. Het bedrag kan per vestiging verschillen, afhankelijk van het leerlingenaantal. Het onderwijspersoneel dat in de medezeggenschapsraad zit, moet instemmen met de toelage.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs