U bent hier

Nieuwe drempelbedragen voor Overheidsopdrachten

Alle onderwijsinstellingen moeten bij de inkoop van diensten, leveringen en werken rekening houden met de Europese aanbestedingsrichtlijnen. Per 1 januari 2016 gelden er nieuwe drempelbedragen voor Overheidsopdrachten.

Hieronder staan de nieuwe en huidige drempelbedragen. De drempelbedragen worden elke twee jaar vastgesteld. Zorg ervoor dat u de nieuwe bedragen vermeldt in bijvoorbeeld uw inkoopbeleid. 

Drempelbedragen Europees aanbesteden         Nieuw               Oud

Leveringen / diensten                                         € 209.000,-      € 207.000,-
Werken                                                               € 5.225.000,-   € 5.186.000,-

Europees aanbesteden

Koopt u in 2016 leveringen/diensten of werken in en is de (verwachte) opdrachtwaarde hoger dan bovenstaande drempelbedragen? Dan dient u Europees aan te besteden. 

Meer informatie & bijeenkomst

Voor vragen over inkopen binnen het onderwijs, inkoopbeleid en Europees aanbesteden kunt u terecht bij de inkoopadviseurs van Verus. 

In april 2016 wijzigt de Aanbestedingswet. Verus organiseert begin 2016 een gratis informatiebijeenkomst voor leden om de belangrijkste wijzigingen door te nemen. Wilt u op de hoogte blijven van deze bijeenkomt of meer weten over de inkoopmogelijkheden via Verus? Neem dan contact op met Pascal van Onna

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs