U bent hier

Nieuwe drempelbedragen Europees aanbesteden

De nieuwe drempelbedragen voor Europese aanbestedingen zijn bekend. De drempelbedragen stijgen licht. In onderstaand artikel laten we je de precieze stijging zien en lichten we deze toe. Deze nieuwe bedragen gelden vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023.

Het drempelbedrag voor opdrachten voor werken is verhoogd naar € 5.382.000,-. Het drempelbedrag voor opdrachten van decentrale overheden, zoals onze onderwijsinstellingen, voor leveringen en diensten gaat naar € 215.000,-.

Wanneer Europees aanbesteden?

Met deze wijziging kan het zijn dat je een aantal (interne) documenten moet aanpassen. Bijvoorbeeld jouw inkoopbeleid of verantwoordingsdocumenten. Belangrijk blijft de vraag wat de verwachte opdrachtwaarde zal zijn. Dit is een belangrijk uitgangspunt in de bepaling van de best passende inkoopprocedure. Komt de waarde gedurende de hele looptijd (inclusief verlengingen) boven het nieuwe drempelbedrag uit, dan zul je in de basis Europees moeten aanbesteden.

Vragen over inkopen en aanbesteden?

Neem contact op met Joost Rog, adviseur inkoop en aanbesteden (inkoophelpdesk). Mail hem direct: jrog@verus.nl of bel hem even op: 06 20 79 43 62.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs