U bent hier

Nieuw initiatief voor ouders: OuderWijzerTelefoon

In deze tijden van schoolsluiting zijn ouders permanent thuis met hun kinderen. Zij staan voor de ‘gewone’ opvoedtaken die soms al lastig genoeg zijn, maar moeten ook steunen bij thuisonderwijs. Deze Corona-periode vraagt van alle ouders in Nederland extra inspanningen onder soms lastige omstandigheden.

Voor ouders die een tip, een bemoedigend woord of even een sparringpartner kunnen gebruiken, is er nu de OuderWijzerTelefoon. Een initiatief van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Sardes (Alles Is Gezondheid), de Stichting Het Vergeten Kind en anderen. Dagelijks (ook ’s avonds en in het weekend) zijn vrijwilligers met ervaring in onderwijs en zorg een aantal uren bereikbaar voor een gesprek. Hier zijn geen kosten aan verbonden, behalve de telefoonkosten van de beller.

Elke vader of moeder die even wil sparren, stoom af blazen of vragen heeft over zijn of haar ouderschap en/of de opvoeding van zijn of haar kind, mag bellen naar de OuderWijzerTelefoon. Het doel van de OuderWijzerTelefoon is ouders een luisterend oor bieden en hen te steunen in hun rol als ouder. De ruim 70 telefonisten hebben vaak jarenlange ervaring in het werken met ouders en kinderen.  

De openingstijden van de OuderWijzerTelefoon zijn op weekdagen van 09:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 uur, maar ook ’s avonds van 19:00 tot 21:00 uur. 
In weekenden is de hulplijn voor ouders geopend tussen 14:00 en 17:00 uur. Het telefoonnummer is: 085 130 39 59. 

 

PO | VO | MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs