U bent hier

Narthex: Een nieuwe lente

Het leraarsberoep mag zich de laatste jaren verheugen op een redelijke groep jonge nieuwkomers. Ook de aanwas van jonge docenten godsdienst/levensbeschouwing stijgt gestaag. Wat brengt deze nieuwe generatie mee? Lees het in Narthex, tijdschrift voor levensbeschouwing en educatie.

In het nieuwste nummer van Narthex wordt een tiental jonge docenten geportretteerd. Jong in de zin van leeftijd en van enkele jaren actief als docent godsdienst/levensbeschouwing (GL). Naar Herman Gorter komt de vraag dan op: is deze ‘nieuwe lente’ ook een ‘nieuw geluid’?

Persoonsvorming 
Het nummer begint met enige duiding van de hoofd- en eindredacteur van de nieuwe generatie. Daarop volgen negen portretten van jonge docenten, opgetekend door redactieleden; ook bespreekt een jonge docent verderop de recent gehouden VDLG-studiedag. In alle bijdragen blijkt de nieuwe generatie warm te lopen voor de band met en de persoonsvorming van leerlingen.

Andere ontwikkelingen
Tekstschrijver Gerard van Midden is in ons midden gekomen. Hij schrijft teksten, waaronder levensbeschouwelijke en poëtische, die hij baseert op Bijbel en intuïtie. Hij zal voortaan elk nummer een bezinnende poëtische themabijdrage leveren. In dit nummer dicht hij over krachtbronnen van jonge mensen.

Meer informatie over Narthex vindt u hier.

WO | HBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs