U bent hier

Na de VAR: overeenkomst van opdracht beschikbaar via Verus

Eind april heeft Verus drie overeenkomsten van opdracht voor het onderwijs ter goedkeuring voorgelegd aan de Belastingdienst. Een modelovereenkomst voor het PO, (V)SO en VO is er op dit moment nog niet. Scholen zitten omhoog. Daarom stelt Verus de versie waarover ze nog in overleg is met de Belastingdienst, alvast beschikbaar.

Constructief overleg vlak voor de zomervakantie heeft geleid tot verschillende aanpassingen, vijf verschillende versies en een toelichting. Deze versies met toelichting zijn opnieuw voorgelegd aan de Belastingdienst. Hierop is nog geen inhoudelijke reactie gekomen van de Belastingdienst. Er is dus nog geen modelovereenkomst beschikbaar, terwijl scholen wel gebruik maken van zzp’ers. Overigens zijn er voor mbo en hbo al wel goedgekeurde modellen beschikbaar.

Alvast beschikbaar

Ons bereiken signalen dat scholen online op zoek gaan naar een overeenkomst van opdracht die zij kunnen gebruiken. Om te voorkomen dat scholen een niet op de onderwijssituatie toegesneden overeenkomst van opdracht gebruiken om een contract aan te gaan met een zzp’er, heeft Verus besloten om de overeenkomsten van opdracht, waarover zij in vergaand overleg is met de Belastingdienst, beschikbaar te stellen aan haar leden.

Let op! Deze overeenkomsten van opdracht zijn dus nog geen modelovereenkomst. Dat betekent dat u vooraf geen zekerheid van de Belastingdienst heeft over de loonheffingen, premies sociale zekerheid en de bijdrage inkomensafhankelijke zorgverzekeringswet. 

Modelovereenkomsten volgen

Onze Advocaten en Juristen blijven uiteraard in overleg met de Belastingdienst om te zorgen dat spoedig mogelijk modelovereenkomsten voor u beschikbaar komen.

Wilt u gebruikmaken van een door ons opgestelde overeenkomst van opdracht? Neem dan contact op met mr. Josine van der Brug

UPDATE

Op 20 september heeft de Belastingdienst contact met ons opgenomen. Naar aanleiding daarvan zullen de opgestelde overeenkomsten van opdracht aangepast worden. We vragen u nog even geduld te hebben. Zodra Verus de overeenkomsten heeft aangepast, melden we dit op onze site en in onze nieuwsbrief.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs